-

Alimente pe care le crezi sănătoase, dar nu sunt

Alimentele sănătoase sunt un subiect la modă în zilele noastre. Oamenii devin mai responsabili sunt interesaţi să consume alimente sănătoase şi, uneori, chiar încep şi un program de exerciţii fizice. Detalii pe larg:

Cu toate acestea, nu de puţine ori se întâmplă ca unii să cedeze tentaţiei şi să mănânce nesănătos. Însă dacă acesta nu devine un obicei zilnic şi, dacă acel produs dă un sentiment de bine, nu este nevoie să te îngrijorezi. Până la urmă să fii fericit este la fel de important ca şi consumul de alimente sănătoase.

Însă ce faci atunci când tu consideri că produsele pe care le consumi fac parte din grupul alimentelor sănătoase, dar se dovedesc a fi tocmai pe dos?

Iată un top 5 alimente pe care tu le consideri sănătoase dar care nu sunt:

Uleiurile vegetale, alimente sănătoase sau nu?

Cei mai mulţi dintre oameni consideră că grăsimea lichidă este cea mai sănătoasă şi de aceea se crede că uleiurile vegetale sunt sănătoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că provin din plante.

Ceea ce uită mulţi oameni este faptul că şi untul poate deveni lichid, dacă este încălzit puţin. Iar uleiurile folosite în restaurantele fast food pentru prăjirea cartofilor este, de cele mai multe ori, ulei de palmier, un ulei saturat şi nesănătos. La temperatura camerei este semi-solid, dar, aşa cum ştim de la fizică, devine lichid când se încinge pentru prăjire şi nu este deloc sănătos.

Dacă un alt tip de ulei mai sănătos ar fi folosit pentru prăjirea acelor cartofi gustoşi, aceştia nu ar mai fi bombe cu ceas pentru sănătatea ta, atât timp cât şi cartofii sunt de calitate bună.

Ce paste nu intră în categoria alimentelor sănătoase?

Deşi sunt o mulţime de tipuri de paste, iar unele dintre acestea chiar sunt sănătoase, pastele obişnuite folosite atunci când cumperi spaghetti, macaroane, tăiţei conţin făină albă mixată cu apă şi ouă (deşi procentajul scăzut de ou nu contribuie prea mult la valoarea nutriţională a pastelor).

Fără vitamine, fără minerale şi prea puţine fibre, pastele nu pot fi incluse în categoria alimentelor sănătoase. Dimpotrivă! Iar pentru ca lucrurile să fie şi mai rele pastele de tip fast food conţin multă sare şi grăsimi nesănătoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite