-

De este considerată vânăta, leguma vedetă a toamnei

Toamna aduce odată cu răcirea vremii, virozele și gripele. Vestea bună este că nu suntem “descoperiți” pentru că avem la îndemână o serie de alimente benefice, care întăresc imunitatea și țin bolile la distanță.

Vinetele pot fi considerate leguma vedetă a toamnei, potrivit dr. Corina Zugravu , medic primar în Nutriţie şi Igiena Alimentaţiei.

„Vinetele sunt legume de sezon bogate în antioxidanți care se regăsesc în cea mai mare parte în coajă. Și nici nu trebuie să ne facem griji pentru siluetă, deoarece ele aduc organismului un aport scăzut de calorii dar îl hidratează bine pentru că sunt bogate în apă – circa 93%. Prin urmare, fiind bogate în fibre și sărace în grăsimi, acestea sunt indicate și persoanelor care urmează o cură de slăbire, deoarece oferă senzația de sațietate. Cei mai importanți nutrienți care se regăsesc în vinete sunt vitaminele B1 și B6, cuprul și manganul, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. De asemenea, vinetele mai conțin și potasiu, ce menţine sănătatea inimii, calciu, benefic pentru sistemul osos şi magneziu care ne ajută să învingem stresul”, a declarat, pentru Ziar Medical, dr Corina Zugravu.

Vinetele beneficii pentru sănătate – Încetinesc îmbătrânirea organismului

În plus, vinetele ne ajută şi să ne menţinem silueta, pentru că ajută la eliminarea toxinelor şi reglează digestia, iar vitaminele şi mineralele din ele sunt mult mai bine absorbite de organism decât cele de sinteză.

Citeste continuarea pe CLUJMANIFEST

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.