-

Cele mai bune 8 alimente pentru detoxifierea organismului

Organismul nostru poate deveni copleșit din cauza cantității de toxine expuse în mediul său prin apă (fluor și alte substanțe chimice), aer (poluare și alte toxine), alimente (produse chimice, pesticide, conservanți, etc. ), medicamente.

V-ați întrebat de ce mulți oameni vorbesc despre necesitatea de a ne curăța și detoxifica trupurile?

Societatea noastră de astăzi a avut descoperiri tehnologice extraordinare care au simplificat și îmbunătățit multe domenii ale vieții noastre. Dar, din nefericire, această tehnologie a lăsat o "ceață" de toxicitate care afectează toată viața de pe Pământ.

Avem peste 100.000 de substanțe chimice industriale în mediul nostru imediat în care suntem expuși zilnic.

Cercetătorii au descoperit că mediul individual de viață de astăzi are cel puțin 700 de toxine cunoscute în corpul lor.

Aceste toxine pot fi găsite în fiecare zonă majoră a corpului, inclusiv sânge, piele, țesut adipos, organe vitale și chiar și în creier. Aceste toxine afectează hormonii noștri, tenul, energia, starea de spirit și funcția noastră mentală. (PM)

Alimente detoxifiere. Nu exista un moment optim pentru detoxifierea organismului, desi multi practica detoxifierea dupa sarbatorile de iarna, cand se exagereaza cu mancarurile grele. Insa, din cand in cand, indiferent de anotimp, este indicata si cate o cura de detoxifiere.
Iata cele mai bune 8 alimente pentru detoxifierea organismului:

1. Sfecla rosie

Sfecla este plina de nutrienti, o sursa excelenta de vitaminele B3, B6, C, betacaroten, magneziu, calciu, zinc, fier. Ea ajuta ficatul si bila sa dezintegreze toxinele, iar fibrele ajuta la eliminarea acestora. De efectele sfeclei beneficiezi la maximum daca o mananci cruda, intr-o salata cu legume cu frunze verzi asezonata cu zeama de lamaie.

2. Lamaia

Lamaia contribuie la imbunatatirea digestiei stimuland enzimele, iar vitamina C “dizolva” toxinele care sunt foarte usor eliminate de organism. De asemenea, lamaile stimuleaza ficatul sa “purifice” sangele.

3. Marul

Marul contine o multime de fibre si de nutrienti care stimuleaza productia de bila, care ajuta ficatul in eliminarea toxinelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite