-

Tratamente naturiste cu frunze de nuc

Nucul este o adevărată farmacie naturală. Frunzele, fructele, cojile verzi, toate sunt folosite cu succes în scop terapeutic. Şi frunzele de nuc îşi dovedesc eficienţa în combaterea şi tratarea unor afecţiuni.

Acestea ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare, iar extern se folosesc în dermatoze şi contra căderii părului.

Pentru că proprietăţile lor benefice să fie resimţite la cel mai înalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la începutul verii, fără codiţă. Ulterior, trebuie puse la uscat într-un spaţiu răcoros şi bine ventilat. Când frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate şi depozitate în săculeţi de pânză ori de hârtie pentru utilizări ulterioare.

Cele mai importante substanţe cu acţiune terapeutică din frunzele de nuc sunt flavonoidele şi taninurile. Dar ele sunt, de asemenea, bogate în cupru, iod, zinc, vitamina C, acid cafeic, vitamina B5, uleiuri volatile.

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Pentru sănătatea digestivă

Infuzia de frunze de nuc are o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, dar şi la tratarea unei palete largi de afecţiuni.

Infuzia se obţine adăugând o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită. Acoperiţi cană şi lăsăţi la infuzat timp de 10 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei şi inflamaţiilor intestinale, acţionând şi că un antidiareic eficient.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite