-

Îți sângerează mereu gingiile și rănile ți se vindecă greu? Uite ce ți se întâmplă în corp

Ți se întâmplă și ție să îți sângereze gingiile de fiecare dată când te speli pe dinți sau chiar și la o simplă atingere? În cazul în care și rănile ți se vindecă greu, înseamnă că ai o deficiență mare de vitamina C.

Acest tip de deficiență este destul de rar întâlnit în zilele noastre, însă există câteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii. Este ușor să îți obții necesarul de vitamina C din alimentație, dacă ai o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumă fructe și legume proaspete. O portocală mare sau o jumătate de ardei gras îți oferă doză zilnică recomandată.

De câtă vitamina C avem nevoie?

Specialiștii afirmă faptul că zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcționeze corespunzător.
În felul acesta o singură portocală îți va furniza u aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în același timp îți fa furniza și o cantitate optimă de fibre astfel încât digestia să fie susținută să funcționeze corespunzător.

Poți alege să îți începi dimineața consumând un fresh de citrice sau un smoothie și să înlocuiești cana de cafea cu una de ceai verde.

Nici kiwi-ul nu ar trebui să fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi îți va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

Știai că...

... vitamina C ajuta la vindecarea rănilor? Datorită faptului că ajută la stimularea producției de colagen, prezența vitaminei C în organism accelerează procesul curativ în caz de arsuri, răni grave, protejând totodată și împotriva stresului.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

 

Articole înrudite