-

Lipsă de magneziu? Iată semnele la care să fii atent

Deficiența de magneziu este o problemă de sănătate adesea ignorată. În unele cazuri, deficiența poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente în mod obișnuit nu apar până când nivelurile nu devin foarte scăzute.

Magneziul este un mineral și electrolitic esențial care joacă un rol în multe procese ale corpului, printre care producere de energie, structura oaselor și a dinților, funcția musculară, funcția nervilor, sinteza proteinelor, etc.

Ca atare, este vital ca oamenii să obțină suficientă magneziu în dieta lor în fiecare zi pentru a rămâne sănătoși. (PM)

Lipsa de magneziu este des intalnita in aceasta perioada in care mai toti oamenii sunt stresati. Si, desi dai vina pe stres si oboseala, cauza unei stari proaste poate fi lipsa de magneziu.

Iata care sunt semnele care indica o lipsa de magneziu in organism.

1. Pofta constanta de dulciuri

Daca iti este mai mereu pofta de ceva dulce, este foarte probabil ca organismul sa duca, de fapt, deficienta de magneziu. Magneziul este consumat in timpul exercitiilor fizice intense.

2. Dureri si crampe musculare

Durerile si crampele musculare pot fi cauzate de lipsa de magneziu. Cere un consult medical si un set de analize pentru a verifica lipsa vitaminelor D, E si B, precum si a magneziului din organism.

Te mai poate interesa: Cele mai comune cauze ale deficientei de magneziu. De ce este important sa iei magneziu

3. Insomnie

Insomnia poate fi cauzata de o deficienta de magneziu. Creierul nu se poate relaxa si nu poti dormi calm. De asemenea, crampele musculare te pot tine treaz toata noaptea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite