-

VREMEA în DECEMBRIE - mai frig decât normalul perioadei. Iată ce ne aşteaptă

Valorile termice vor fi sub mediile multianuale ale perioadei, în următoarele patru săptămâni (19 noiembrie - 17 decembrie 2018), anunţă ANM.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului şi uşor deficitare către jumătatea lunii decembrie, relevă prognoza de specialitate, publicată marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în restul ţării vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în nord-vestul ţării, iar în restul teritoriului precipitaţiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi peste cele normale ale perioadei.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununţată în partea de est a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi uşor excedentare în regiunile sudice si vestice, iar în restul ţării acestea vor fi în general apropiate de cele normale ale săptămânii.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Mediile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu posibilitatea ca acestea să fie uşor mai scăzute în regiunile estice şi uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO