-

Cum să mâncăm sănătos în post

Chiar dacă ne-am propus să ţinem post înainte de Crăciun, este foarte important ca mâncarea pe care o consumăm să fie sănătoasă.

Nu trebuie să ne înfometam până la epuizare, trebuie să avem grijă cum combinăm alimentele, să diversificăm meniul pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.

Pentru că mulţi dintre oameni au tendinţa să adopte o dietă predominant glucidică (bogată în cartofi, pâine, orez, paste etc.), ce depășește necesarul zilnic, există riscul de îngrăşare.

În acest sens, ar trebui, mai degrabă, să ne axam pe legume, crude sau gătite, și fructe, în defavoarea făinoaselor sau a dulciurilor.

În acelaşi timp, restricțiile alimentare ar putea pune siluetele și-așa silfide ale unora dintre noi în pericol, slăbind mai mult decât e necesar sau ne dorim.

Pentru persoanele subponderale se recomandă un regim echilibrat și sățios, care să nu priveze corpul de principiile sale de bază.

Se poate mânca bine și fără să restricționăm porțiile de mâncare, sunt de părere specialiștii, sfătuindu-ne să ocolim regimul auster (post negru) sau pe cel hipocaloric dacă nu vrem să pierdem în greutate.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite