Orice celebrare, mai cu seamă cea a unui eveniment atât de important pentru un popor, are nevoie de bucate care sunt pe mesele românilor de sute de ani. Ca şi istoria, şi aromele şi ingredientele s-au împletit cu cele ale popoarelor care au venit aici căutând bogăţii sau, dimpotrivă, alinare. Au rezultat nişte preparate unice pe care vă invităm să le pregătiţi acasă, inspiraţi fiind de bucătarii care le-au cules de prin satele României.
Chef Toma Ioan Cosmin, bucătarul Centenarului, a cules mai multe rețete din zona sa de origine, Alba Iulia, și vă recomandă să le preparați pentru cei dragi.
Ingrediente:
Pentru blat:
600 g biscuiţi
150 ml lapte
200 g unt
100 g zahăr
1 esenţă de vanilie
100 g morcovi
Pentru crema de vanilie:
200 ml smântână lichidă
2 gălbenuşuri
2 linguriţe zahăr
seminţe de vanilie, după gust
5 g gelatină
Pentru crema de ciocolată:
650 g ciocolată neagră amăruie
450 g cremă de brânză sărată, la temperatura camerei
100 g stafide
100 g nuci tăiate grosier esenţă de rom
200 g prune uscate
100 ml vin ars
Afla modul de preparare AICI