-

Nu beți niciodată cafea după alcool! Vă face mai mult rău

Mulți dintre noi speră că după o noapte de beție cea care ne va trezi sigur va fi cafeaua. Nimic mai fals. Oamenii de știință spun că organismul nostru nu simte nicio diferență atunci când consumăm cafea după alcool.

Conform profesorului Tony Moss de la Universitatea South Bank din Londra cafeaua nu ajută la scăderea nivelului de alcool din sânge. El a sugereat că în timp ce s-ar putea să vă simțiți mai alert de la cofeină, coordonarea ochilor, a mâinilor și alte abilități motorii vor rămane afectate de alcoolul din organism.

Pentru a pune teoria la încercare, medicul a rugat cinci elevi să bea o vodka tonic care conținea alcool suficient în funcție de înălțimea și greutatea fiecăruia, pentru a îi face să se simtă un pic amețiți. Ulterior, li s-a dat un test simplu de coordonare în care trebuiau să pună un cerc metalic în jurul unui fir, fără să-l atingă iar niciunul dintre ei nu a reușit să îndeplinească sarcina.

După ce au băut o ceașcă de cafea destul de puternică, participanții care s-au simțit mai alerți au încercat din nou testul, dar totuși au eșuat și de această dată.

Citeste continuarea AICI

 

Articole înrudite