-

Ce analize medicale este important să faci la vârsta de 50 de ani

Analizele medicale pot surprinde anumite probleme de sănătate chiar înainte de a începe să apară simptomele, ajutându-vă să luați măsuri preventive.

Când vine vorba de sănătate, amânarea poate fi extrem de dăunătoare. Dar, testele regulate de sănătate vă pot ajuta pe dumneavoastră și medicul dumneavoastră să identificați eventuale probleme mai devreme, atunci când le puteți remedia sau încetini daunele.

Când te duci pentru analizele anuale, asigurați-vă că medicul dumneavoastră efectuează sau recomandă aceste teste simple care vă pot salva sănătatea - și viața dvs. - mai târziu.

Rețineți că medicul vă poate recomanda teste suplimentare pe baza profilului personal de sănătate. (PM)

Ar trebui să știm cu toții ce analize trebuie să facem la 50 de ani, deoarece odată cu înaintarea în vârstă trebuie să fim mult mai atenți la starea noastră de sănătate.

Dacă la 20 de ani nu prea ne interesa acest aspect al vieții noastre și chiar dacă uneori ne durea o parte a corpului și nu îi ofeream o prea mare importanță, odată cu atingerea pragului de 50 de ani trebuie să ne facem neapărat unele analize foarte importante.

Depistarea precoce a unor afecțiuni legate de înaintarea în vârstă ne scapă de foarte multe complicații.

După împlinirea vârstei de 50 de ani, este necesar să ne facem anual analizele, pentru a depista orice afecțiune, din timp.

Femeile trebuie să efectueze în fiecare an o mamografie, dar și o analiză hormonală (estrogen, progesteron).

Chiar dacă ești perfect sănătoasă, trebuie să faci anual aceste analize, pentru a depista din timp apariția unor afecțiuni care se pot agrava.

Citeste continuarea pe yve.ro

Articole înrudite