-

Supradoza cu sare este posibilă! Cum îți revii

Sarea este sursa de sodiu a organismului. Sodiul se găsește în sare de masă, sare de rocă, sare de decapare și sare de mare. De asemenea, sosul de soia conține niveluri ridicate de sodiu.

Sodiul este un electrolit important, care este necesar organismului pentru funcționarea normală.

Dacă o persoană are prea multă sare în sistemul corpului, aceasta duce la o supradoză și poate provoca o mulțime de simptome.

Clorura de sodiu este introdusă în organism în mai multe moduri. Poate fi administrat oral, inhalat sau administrat intravenos.

Sarea este folosită la gătit și este, de asemenea, abundentă în condimente și alimente prelucrate.

Unele dintre simptomele inițiale ale supradozajului cu sare sunt uscăciunea gâtului și creșterea nivelului de sete.

Fluidul se va muta din spațiul interstițial în zone precum plămânii și creierul.

Acumularea de lichide în plămâni duce la respirație dificilă și la dureri în piept. Trecerea fluidului către creier poate provoca convulsii pacientului.

Alte simptome asociate cu supradozajul cu sare ar includ vărsături, greață, slăbiciune, insuficiență renală, insuficiență cardiacă. (PM)

Ni se întâmplă tuturor din când în când să mâncăm prea sărat, fie că am exagerat cu sarea din mâncarea gătită de noi, fie că am mâncat un produs de tip fast food care abundă în sare.

Chiar dacă organismul reușește aproape întotdeauna să facă față unei cantități de sare mai mare decât cea recomandată de medicii, uneori apar și efecte neplăcute, precum un ritm cardiac crescut, adică bătăi puternice ale inimii, senzația de umflare, de balonare și chiar insomnie.

Acest lucru se întâmplă pentru că 95% din sarea consumată este absorbită în organism. În timp, rinichii încep să nu mai facă față la un aport crescut de sare, așa că organismul reține mai multă apă, pentru a o dilua.

De aici vine senzația de umflare sau balonare.

Acest proces crește volumul de fluid din jurul celulelor și volumul sângelui, ceea ce face ca inima să depună un efort în plus pentru a pompa sângele către toate organele interne.

În timp, acest lucru se traduce prin tensiune arterială mărită, risc de infarct sau accident vascular.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite