-

5 secrete pentru a păstra florile mai multă vreme

Florile au darul de a aduce zâmbete pe chipurile femeilor, şi nici nu se putea altfel cu atâtea culori şi miresme într-un singur buchet.

Indiferent daca ai primit un buchet de flori de la cineva special sau de la un coleg de lucru, este important sa stii cele mai importante trucuri cu ajutorul carora te poti bucura de el cat mai mult timp.

Mai jos vei gasi 5 secrete pe care Maison D`Or, floraria care ofera servicii de livrare flori online, le impartaseste direct din casa celor mai frumoase flori:

1. Apa

Este vital sa schimbi in mod regulat apa florilor. Cauza principala ofilirii precoce a florilor este numarul de bacterii gasite in apa, care evolueaza din cauza faptului ca apa din vaza nu se schimba suficient de des. Asadar, cel mai de baza sfat pentru conservarea florilor este schimbarea apei cel putin o data pe zi, iar aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei.

De asemenea, pentru a preveni aparitia bacteriilor, puteti trata apa cu doua linguri de zahar sau doua linguri de otet de mere. O cantitate mica de inalbitor adaugata in apa poate, de asemenea, sa previna cresterea bacteriilor.

2. Tulpina

Florile au tulpini diferite, astfel ca si modul cum le ingrijesti difera de la o specie la alta. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa tai tulpina in fiecare zi dupa ce ai schimbat apa, iar atunci cand o scurtezi, asigura-te ca o tai la un unghi de 45 de grade. Cu toate acestea, la tulpinile lemnoase, asa cum le are liliacul, cel mai indicat este sa le despici pentru a absorbi mai multa apa.

3. Temperatura

Este foarte important sa tii cont de temperatura camerei unde vor fi amplasate plantele. Daca incaperea are o temperatura prea ridicata sau prea scazuta, acestea se vor ofili destul de repede, asa ca indicat este sa le pastrezi intr-o zona mai racoroasa. Daca ai flori tropicale, atunci este de preferat o temperatura mai ridicata.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite