-

Cazul Lina Medina – fetiţa care a devenit mamă la 5 ani

Lina Medina avea doar 5 ani când a ajuns la spital din cauza unei umflături abdominale suspecte, care părea a fi o tumoare. Însă adevărul era cu totul altul: fetiţa era însărcinată în luna a şaptea.

Şase săptămâni mai târziu, ea devenea cea mai tânără mamă din istorie. Evenimentul a şocat şi fascinat întreaga lume, iar circumstanţele în care s-a petrecut cazul nu au fost elucidate complet nici până astăzi.

Lina Medina s-a născut pe 27 septembrie 1933 în Ticrapo, un sat situat în cea mai săracă regiune din Peru. Lina mai avea opt fraţi şi a avut o copilărie normală.

Încă din primii ani de viaţă, a fost evident că Lina se dezvoltă mai repede decât ceilalţi copii. De altfel, fetiţa a avut prima menstruaţie la vârsta de doar 2 ani şi jumătate.

Totul a decurs normal în viaţa familiei Medina, până în primăvara anului 1939, când părinţii Linei au observat că abdomenul fetei creşte pe zi ce trece. Speriaţi, au dus-o la un medic din capitala Lima, pentru a verifica dacă nu cumva este vorba de o tumoare.

După ce a examinat-o pe Lina, răspunsul medicului a căzut ca o lovitură: fetiţa era însărcinată de şapte luni. Şase săptămâni mai târziu, Lina dădea naştere unui băiat, devenind astfel cea mai tânără mamă din istorie.

Cazul Linei i-a şocat atât pe părinţii ei, cât şi pe cei mai renumiţi medici ai vremii. Cum a rămas însărcinată fetiţa de doar cinci ani rămâne şi acum un mister. Medina nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului, iar familia fetei a păstrat tăcerea asupra acestui subiect.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite