-

4 lucruri de evitat pentru a menține sănătatea rinichilor

Rinichii influențează sănătatea întregului organism – filtrează sângele, contribuie la crearea celulelor roșii și elimină excesul de lichide. De aceea, trebuie să te îngrijești de sănătatea lor.

Simptome care pot indica probleme cu rinichii

Pentru ca întreg organismul să funcționeze corespunzător, rinichii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate. Cele mai frecvente semna care indică faptul că nu funcționează așa cum ar trebui sunt: schimbarea culorii urinei, stările de vomă, anemia, oboseala acută, respirația urât-mirositoare sau dificultațile respiratorii.

Nu te hidratezi suficient

Dacă bei prea puțină apă, rinichii vor fi afectați în mod direct, deoarece sângele devine mai concentrat și ajunge mai greu înspre rinichi. Aceștia nu mai pot elimina toxinele, consecința fiind acumulare de toxine în organism. Pentru a preveni această situație, trebuie să consumi în jur de 10-12 pahare de apă zilnic.

Consumi alimente sărate

Consumul în exces de sare poate cauza probleme întregului organism. Rinichii sunt responsabili de metabolizarea cantității de sodiu regăsită în mâncare într-un procent de 95%, așadar, o cantitate prea mare va îngreuna eliminarea excesului de sare. În urma acestui fapt, consecințele vor fi reducerea funcției rinichilor și retenția de apă în organism – direct răspunzătoare pentru creșterea presiunii arteriale. Cantitatea zilnică de sare la care ar trebui să te limitezi este de 5 grame.

Dormi prea puțin

Un adult are nevoie de cel puțin 6-8 ore de somn în fiecare noapte, dar dacă obișnuiești să dormi mai puțin de 6 ore, vei vedea imediat efectele, care, din păcate, pot fi pe termen lung. În timpul somnului, țesuturile se regenerează și când nu te odihnești suficient, acest proces este împiedicat.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

 

Articole înrudite