-

Lucruri pe care nu le știai despre carnea de curcan

Carnea de curcan este una din cele mai bune opțiuni cu privire la alimentația sănătoasă pe care părinții o pot oferi familiei și copiilor lor.

În continuare prezentăm a doua parte a unui top al întrebărilor despre carnea de curcan la care răspund specialiști în domeniu ai Universității din Ilinois.

Cat timp se poate pastra carnea de curcan la congelator?

Daca prepari un curcan intreg la cuptor, inevitabil mai ramane carne. Acea carnea de curcan ce ramane poate fi pastrata la congelator o luna de zile dupa ce a fost preparata si congelata.

Foloseste recipiente pentru congelator sau pungi speciale pentru congelat.

O impachetare corespunzatoare este necesara pentru succesul congelarii resturilor de carne gatita. Scoate orice urma de aer din pungile de congelat si nu uita sa notezi pe fiecare pachet data la care ai congelat-o, ca sa nu o consumi mai tarziu de o luna de zile.

Sunt curcanii injectati cu hormoni de crestere?

Curcanii crescuti pentru consum nu primesc steroizi sau hormoni in timpul procesului de crestere.

Faptul ca aceste pasari sunt asa de masive este rezultatul dezvoltarii lor genetice, a formulei mai hranitoare aplicate si a tehnicilor moderne de management in procesul cresterii lor. Curcanii ating maturitatea intre 4 si 9 luni de viata.

Curcanii mai batrani au carnea tare si nu sunt folositori pentru consum, de aceea nici nu sunt prezenti pe piata la vanzare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite