-

De ce plâng femeile mai mult decât bărbații?

Motivul pentru care femeile plâng mai mult decât bărbații are o explicație extrem de simplă: glandele lor lacrimale sunt mai mici și din această cauză se umplu mai repede și trebuie golite.

În plus, anumite schimbări hormonale care au loc în adolescență au și ele rolul lor în explicația privind faptul că femeile au tendința de a plânge mai des decât bărbații.

Ad Vingerhoets, psiholog la Universitatea Tilburg, a particat la ma multe studii legate de lacrimile emotionale – cele declansate de sentimente si nu de ceapa ori alti iritanti.

Barbatul sustine ca stereotipul potrivit caruia femeile isi dau mai repede drumul la lacrimi este adevarat: urmasele Evei plang intre 30 si 64 de ori pe an, in vreme ce reprezentantii sexului tare fac acelasi lucru numai de 6-17 ori pe an.

Exista si alte studii facute pe acest subiect, conduse de alti oameni de stiinta, iar rezultatele au fost aproape identice.

Vingerhoets a analizat si perioada medie de durata a unei reprize de plans atat la barbati cat si la femei.

Ei a chestionat peste 5.000 de tineri adulti din mai multe tari si a descoperit ca reprezentantele sexului frumos plang in jur de 6 minute, in vreme ce barbatii o fac timp de 2-3 minute.

Psihologul considera ca barbatii plang mai putin decat femeile si din cauza conditionarii sociale: lacrimile nu se potrivesc cu imaginea masculina din societate si de aceea barbatii isi tin in frau sentimentele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite