-

Ce efect are consumul de ciocolată neagră asupra arterelor

Deși produsele de ciocolată pot conține cantități semnificative de zahăr și grăsimi, pudra de cacao poate avea o mulțime de efecte benefice asupra unui număr semnificativ de boli cronice, inclusiv boli de inimă.

Oamenii de știință au descoperit că puțină cacao poate îmbunătăți funcțiile arteriale ore bune după ce a fost consumată. Și nici nu este vorba despre o cantitate impresionantă ci doar de o lingură de praf de cacao.

Exista si alte studii care sustin acelasi lucru: dupa consumul de cacao functiile arteriale au cunoscut o imbunatatire pentru cateva ore.

Intr-o cercetare la care au participat mai multi subiecti s-a observat ca un consum de ciocolata neagra poate dilata arterele coronariene.

Cu toate acestea, iubitorii de ciocolata trebuie sa limiteze consumul produsului lor preferat intrucat contine grasimi si zahar.

Mai mult, cele mai multe sortimente de ciocolata au in componenta lapte, un element care inhiba capacitatea antioxidanta a sangelui.

Chiar daca ciocolata cu lapte are acelasi flavonoid fitonutrient ca si ciocolata neagra, efectul antioxidant din cacao este slabit cand ajunge in sange.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite