-

Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.

Anumite produse au deja preţuri uşor mai mari la tarabă. La raft, în magazine, continuă să dispară făina, mălaiul, carnea şi, mai nou, mâncarea pentru animalele de companie.

Peste tot e la fel: coadă, coadă, coadă. Rafturile cu dulciuri, cu snacksuri şi cu băuturi alcoolice sunt cel mai puţin solicitate. În rest, totul dispare în ritm rapid.

După ce şi-au umplut cămările, oamenii şi-au adus aminte şi de căţeii şi pisicile din familie. La farmaciile veterinare şi în magazinele specializate se stă la rând pentru „boabe”, hrană umedă sau nisip de litieră.

Unii cumpără saci întregi de hrană uscată.

Organe şi oase garf

În pieţe, la anumite produse de bază, preţul a crescut uşor. Cartofii care, săptămâna trecută, erau 2,50 lei kilogramul, afişează acum 3 lei sau peste.

În măcelării, rafturile cu carne de pui se golesc la prima oră şi se vinde tot: de la ciocănele la pipote şi gâturi.

Carnea de porc se dă şi ea rapid, astfel că, spre prânz, mai rămân în vitrinele frigorifice doar organele şi oasele garf.

Toate afişează preţuri mai mari cu 1 leu.

Tarabele s-au golit de lămâi, iar usturoiul e rar la vedere. Când se găseşte, are preţ de delicatesă: 15 lei funia.

Citeste continuarea AICI

Foto: Constantin Pasol

Articole înrudite