-

Scade eficiența în agricultură

Eficiența în sectorul vegetal din agricultură - exprimată în cantitățile de produse obținute la hectar - a scăzut, în 2019 față de 2018, la aproape toate culturile din România, reiese din datele comunicate ieri de Institutul Național de Statistică (INS), prelucrate de Jurnalul.

În mai multe cazuri, suprafețele cultivate au crescut ori au stagnat, dar producțiile obținute au scăzut. Iată câteva exemple:

- la cereale pentru boabe, suprafața cultivată a crescut cu 174.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 2,04 milioane de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 6 la 5,4 tone/hectar;

- la porumb, suprafața cultivată a crescut cu 159.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 1,7 milioane de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 7,6 la 6,5 tone/hectar;

- la plantele uleioase, suprafața cultivată a crescut cu 62.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 464.000 de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 2,8 la 2,4 tone/hectar;

- la cartofi, suprafața cultivată a crescut cu 1.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 308.000 de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 17,8 la 15,9 tone/hectar;

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

banner 600 e 2

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept