-

Experți: De ce e important să ne ferim să ne infectăm cu coronavirus

Încă de luna trecută, mulți experți din întreaga lume au lansat un apel la nivel mondial de a se lua măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirus, un apel care a devenit deja celebru sub sintagma “flatten de curve”, adică aplatizați curba, referindu-se desigur la aplatizarea curbei formate de numărul îmbolnăvirilor.

Iar asta nu se poate face decât prin respectarea măsurilor de distanțare socială. Personal, nu mă refer la cele luate de autorități, denumite generic “lockdown”, ci cred că în primul rând asta putem face fiecare dintre noi, protejându-ne pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.

De ce este considerată această cale mai deșteaptă și mai sigură decât teoria imunizării în masă? Iată, în continuare, 4 motive extrem de puternice:

1. Nimeni nu poate fi sigur cum va reacționa la boală

E adevărat că aprox. 80% dintre cazuri manifestă forme asimptomatice sau medii ale bolii dar procentul de 20%, al cazurilor grave și severe și care pot duce la deces, este destul de ridicat.

Cu cât numărul îmbolnăvirilor este mai mare, cu atât crește și numărul cazurilor grave și al deceselor, în cifre absolute, nu procente, asta e logic.

În plus, cu un stil de viață deficitar, dominat de sedentarism și nutriție de proastă calitate, foarte puțini sunt cei care se pot bate cu pumnul în piept că ei nu au afecțiuni care să-i facă mai vulnerabili în fața bolii.

S-a demonstrat că inclusiv persoane tinere și sănătoase, chiar și copii, pot ajunge să facă forme severe ale bolii și chiar să decedeze.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

banner 600 h 2

Articole înrudite