-

80% dintre români sunt îngrijorați din cauza insecurității financiare provocate de pandemie

Circa 80% dintre români sunt îngrijoraţi din cauza insecurităţii financiare provocate de pandemia cu coronavirus, arată rezultatele Barometrului COVID-19 întocmit de Kantar.

Indiferent de restricțiile impuse, cetățenii din mai multe state ale lumii sunt neliniștiți ca urmare a paralizării economiei.

"Cu câteva excepţii, nivelul îngrijorării privind situaţia actuală tinde să se intensifice atât în ţările cu puţine restricţii (cum ar fi Polonia, Olanda, Canada), cât şi în cele cu restricţii severe (Italia, Spania, Franţa). El rămâne, însă, stabil în China şi extrem de ridicat, deşi au început să se ridice restricţiile.

Două ţări care au pornit mai degrabă optimiste, pentru că la momentul culegerii primului val nu aveau restricţii, respectiv SUA - din prima categorie, şi Marea Britanie - din a doua, înregistrează creşteri masive ale îngrijorării la un interval de două săptămâni (+21% în Statele Unite şi +23% în Marea Britanie); în schimb, în Germania, unde îngrijorarea a fost moderată la început, aceasta stagnează.

Prin comparaţie, în România se înregistrează cu 5% mai mulţi oameni îngrijoraţi faţă de primul val al studiului, însă nivelul atins (80%) este foarte ridicat. Îngrijorarea provine, în cea mai mare măsură, din insecuritate financiară, iar optimismul privind remedierea rapidă a economiei începe să scadă la nivel global", arată datele Barometrului Kantar.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

banner 600 i 2

Articole înrudite