-

Cele mai bune alimente antidepresie

Stăm foarte mult în casă, unii s-au îngrășat, muncim și totuși ne simțim lipsiți de energie și de motivație. E foarte posibil să fim într-o stare depresivă sau anxioasă, firești amândouă pentru aceste timpuri complicate.

Anxietatea e un răspuns al organismului la o amenințare necunoscută, internă, vagă, uneori conflictuală, un semnal de alarmă care ne împiedică să funcționăm normal. Depresia, la rândul său, este un alt diagnostic comun și destul de întâlnit.

Printre lucrurile simple pe care le putem face se află aerisitul casei, oricât de mult posibil, sportul la domiciliu și mici schimbări în alimentație.

Lucrurile sunt simple și explicate adesea prin chimie: vitaminele ajută la funcționarea enzimelor, ceea ce ajută la sinteza serotoninei, care joacă un rol esențial în fericirea noastră.

În același timp, prea mult zahăr duce la scăderea cantității unei proteine care e implicată în depresie și anxietate.

Cercetările arată că unele deficite în nutrienți sunt asociate cu un risc mai mare de depresie sau anxietate. Printre aceștia se numără acizii grași, antioxidanții, zincul, magneziul, vitamina D și omega 3.

Studii epidemiologice, de asemenea, au arătat că cei care consumă mâncare mai puțin procesată au un risc mai scăzut de a avea stări depresive.

Persoanele care folosesc în mod uzual dieta mediteraneeană sau pe cele tradiționale din Norvegia, Japonia sau China, bazate pe legume și pește, au cu 30% mai puține șanse de a suferi de depresie decât cei care își bazează dieta pe alte principii.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

banner 600 d 1