-

Rolul unui dicționar de vise. Instrumente utile pentru interpretarea viselor

Visele dețin o cantinate enormă de informații, iar utilizarea unui dicționar de vise vă poate ajuta să vă înțelegeți să vă descoperiți sinele.

Un dicționar de vise vă poate deschide lumea interpretării viselor și vă poate ajuta să înțelegi multe simboluri ascunse.

Ce sunt visele

Visele sunt simboluri folosite de mintea subconstienta pentru a impresiona mintea constienta. Cand visam, perceptia noastra este mult mai diminuata decat in perioada de veghe a somnului.

Sigmund Freud si Carl Jung au considerat ca visele sunt rezultatul interactiunii dintre mintea constienta si mintea inconstienta. Cu toate acestea, ei au avut interpretari diferite asupra sensului viselor.

Dictionar de vise – o carte de simboluri si sensuri personale

Cu toate ca exista multe dictionare de vise, sau carti despre sensul si semnificatia viselor, fiecare autor intelege intr-un alt mod interpretarea acestora, teoriile lor putand fi foarte diferite.

De aceea, sensul viselor tale, intr-un dictionar de vise, nu este intotdeauna relevant.

Cu totii recunoastem un trandafir cand il vedem, dar nu ii percem in acelasi mod parfumul, culoarea sau farmecul. In timpul viselor, simbolurile folosite pentru a impresiona visatorul sunt cele care stimuleaza cel mai mult simturile individului.

Acesta este motivul pentru care simbolul sau descrierea acestuia sunt diferite de la un dictionar de vise la altul. Cu toate acestea, un dictionar de vise va poate ajuta sa gasiti sensul real al viselor.

Dictionarul de vise si jurnalul – instrument util pentru intrepretarea viselor

Am vazut ca intrepretarea viselor este diferita de la un individ la altul, iar dictionarul de vise poate fi un instrument foarte util in acest proces, oferind o idee generala asupra simbolurilor. Pe langa dictionarul de vise, ar trebui utilizat si un jurnal personal de vise.

Doar astfel veti putea descoperi si deslusi sensul simbolurilor din visele dumneavoastra.

Nu trebui sa acceptati doar interpretarea generala a simbolurilor. Acordati-va timp si decoperiti sensurile personale ale acestora – numai asa veti gasi raspunsurile pe care le cautati.

Niciunui simbol sau cuvant nu i se poate da un singur sens.

Acelasi cuvant poate aparea in vise diferite cu teme diferite, avand sensuri diferite. Astfel, o casa poate reprezenta un simplu adapost intr-un vis, dar si dorinta de proprietate sau de independenta in alt vis.

Retineti ca descrierile dintr-un dictionar de vise sunt doar sugestii care trebuie adaptate la tema visului si la situatia personala, iar jurnalul personal de vise il va completa eficient.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay

banner 600 g 3

Articole înrudite