-

Te culci mereu târziu? Care sunt consecințele pe care le vei resimți

Sunt mulți factori care te țin treaz până în miez de noapte: copii mici, deadline-uri, dureri, vecini sau, pur și simplu, îți place să te culci târziu. Indiferent de motiv, lipsă somnului are efecte adverse care ar trebui să te pună pe gânduri.

Iata care sunt motivele pentru care stai toata noaptea treaz si ce risti daca te culci mereu tarziu.

Muncesti noaptea

Seful poate fi multumit de cat de repede rezolvi anumite sarcini la serviciu si incepi sa te crezi supererou. Desi este adevarat ca lipsa de somn nu afecteaza toate abilitatile cognitive, privarea de odihna duce la tulburari de memorie, pierderea creativittii si a abilitatii de planificare.

Chiar daca te bucuri ca logica si rationamentul iti sunt inca in functiune, ai grija! Aceeasi parte din creier care controleaza memoria, controleaza si zona responsabila cu abilitatile psihomotorii si coordonarea.

Nu uita, sa conduci obosit este acelasi lucru cu a conduce beat.

Te simti bine dupa o noapte alba

Dupa ce ai vazut ca te-ai simtit bine dupa o noapte alba, incepi sa prinzi curaj. Esti entuziast si crezi ca poti rezista la nesfarsit intr-un ritm nebun. Desi toate lucrurile ti se par roz si lumea frumoasa, acest lucru este valabil doar daca ai norocul sa intalnesti situatii pozitive.

In lipsa somnului, amigdala, partea din creier responsabila cu procesarea elementelor emotionale, raspunde la stimuli intr-un mod mai intens. Daca lucrurile sunt bune, tu le vei vedea si mai bune.

Insa, daca lucrurile sunt rele, reactia va fi exagerata, in sensul negativ al cuvantului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay

banner 600 a 3

Articole înrudite