-

Școală, reconfigurată în contextul epidemiei. Elevii merg pe trasee delimitate

Prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale, în condiții de pandemie, a fost deschisă luni.

Sălile de clasă au fost reconfigurate, pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas, părăsirea claselor urmând să se facă pe un traseu bine definit, anunță Primăria Sectorului 4.

„Urmare a cerințelor impuse de autoritățile naționale, în contextul pandemiei de COVID-19, Primăria Sectorului 4 a luat toate măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții de maximă siguranță, pentru elevi și profesori, a examenelor naționale. Astfel, în toate cele 26 de școli gimnaziale precum și în cele 13 licee de pe raza Sectorului 4 au fost create circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, sălile de clasă au fost reconfigurate și dotate corespunzător și au fost luate măsuri speciale de igienizare și dezinfecție”, anunță sursa citată.

Spre exemplu, Școala Gimnazială Nr 194, una dintre cele mai mari școli din Capitală, este pregătită să le asigure elevilor toate condițiile sanitare, atât pe parcursul activităților de pregătire cât și în momentul susținerii examenelor, precizează Primăria Sectorului 4.

„Astfel, încă de la intrarea în școală, a fost instalat un tunel de dezinfecție și a fost creat un circuit care să prevină și să împiedice aglomerarea. Pentru aceasta, copiii vor urma un traseu bine deliminat până la sălile de clasă și un alt traseu pentru ieșirea din unitatea de învățământ.

Totodată, la intrare, elevii vor avea la dispoziție covorașe cu dezinfectant și vor fi întâmpinați de personal medical, care le va lua temperatura și le va oferi măști de protecție. Apoi, însoțiți de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă, care au fost reconfigurate. Astfel, pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi”, precizează sursa menționată.

Între bănci a fost asigurată o distanță de aproximativ 2 metri, iar pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite