-

De ce poate crește anxietatea în timpul verii

Se spune că vara este cel mai fericit sezon. Dar, în timp ce soarele și temperaturile calde înseamnă fericire pentru unii oameni, pentru alții vara poate fi o adevărată provocare, scrie bustle.com.

Anxietatea se manifestă prin gândurile, sentimentele și senzațiile noastre fizice. Simptomele pot include teama, tahicardia, amețeli, atacuri de panică. Deși acestea sunt destul de frecvente la mulți oameni, anxietatea poate deveni o problemă dacă începe să ne afecteze viața de zi cu zi.

Există multe tipuri, de la anxietate generalizată, socială, atacuri de panică. Acestea se agravează în timpul sezonului cald ? Deși Tulburarea Afectivă Sezonieră (SAD) se manifestă în lunile de iarnă, 10% dintre persoanele care suferă de SAD se confruntă cu aceasta în timpul verii.

Simptomele specifice includ pierderea poftei de mâncare, tulburări de somn, pierdere în greutate.

Doctorul Ian A. Cook, directorul programului de cercetare a depresiei al UCLA, spune că, pentru unii, depresia din timpul verii este pur biologică. Pentru alții, poate fi provocată de factori externi.

Căldura

Temperaturile ridicate pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi deshidratarea și lipsa somnului, ambele putând duce la anxietate. În plus, multe dintre simptomele asociate supraîncălzirii, cum ar fi transpirația, amețelile, leșinul sunt asemănătoare cu o criză de anxietate.

Citeste continuare AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite