-

Lucruri pe care nu le știai despre implanturile dentare

Despre tratamentul cu implanturi dentare, asemeni oricărui alt subiect despre care cunoaștem prea puține informații, s-au creat de-a lungul timpului mituri.

Ce nu ar trebui să fie niciodată pus sub semnul întrebării este faptul că implantul dentar este cea mai bună soluție de înlocuire a dinților lipsă. Pornind de la acest adevăr, haideți să aflăm tot ce nu știam despre implanturi.

Implantul dentar este realizat din titan

Medicii implantologi ne explică faptul că un implant dentar este o rădăcină artificială realizată din titan care se inserează în osul maxilar sau mandibular și are rolul de a crea o „ancoră” capabilă să primească fie o coroană dentară, fie o proteză dentară detașabilă sau fixă, înlocuind astfel dinții lipsă.

Este important de reținut că titanul este un material biocompatibil cu organismul uman, prin urmare, corpul nu poate respinge implantul dentar.

„Primește organismul implantul dentar?” nu este însă singura întrebare pe care și-o pun pacienții în momentul în care se hotărăsc să își pună implanturi. Este bine să cauți informații complete întotdeauna.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay