-

Semnele de epuizare la copii. În câte activități îl poți implica, pe vârste

Mulți părinți își fac un titlu de mândrie personală dacă al lor copil se duce la tot felul de activități suplimentare celor practicate la gradi sau la școală: la înot, la dansuri, la karate, la fotbal, la tenis, la cursuri de actorie sau canto și așa mai departe.

Le umplem programul cu frenezie dorind, evident, tot ce e mai bine pentru ei, eventual sa faca tot ceea ce noi nu am putut, stiut, vrut sa facem cand eram de varsta lor.

Apoi ne laudam ca ne ducem cu ei de 3 ori pe saptamana la inot si de alte 3 ori la tenis.

Sigur ca este foarte bine si sanatos pentru un copil sa isi consume energia constructiv, practicand un sport, facand miscare, ducandu-se in aer liber sau chiar si intr-o sala de sport cu program organizat.

Insa este important sa stim cat este potrivit pentru fiecare varsta si sa ne dam seama cand exageram iar copilul este prea obosit de prea multe activitati suplimentare.

De exemplu, este in regula pentru un baiat sa se duca la fotbal de 5 ori pe saptamana?

Sau sunt suficiente 3 zile? Este firesc ca parintilor sa le fie putin neclar ce inseamna prea mult pentru activitatile suplimentare ale copiilor. Aceste activitati sunt distractive pentru copii, altfel ei ar refuza sa se duca.

Insa chiar si prea multa distractie poate imbolnavi un copil.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Sursa: pixabay