-

Lucruri înțelese greșit despre somnul de după-amiază

Tot mai multe studii susțin ideea că un pui de somn după amiază aduce o mulțime de beneficii organismului. Cu toate acestea, sunt și oameni care se îndoiesc de evidențele oferite de oamenii de știință legate de un somn scurt după amiaza.

Poate și pentru că există o mulțime de mituri greșite despre acest subiect.

Iata 5 lucruri intelese gresit despre somnul de dupa-amiaza.

1. Somnul dupa amiaza este doar pentru lenesi, sau pentru cei sub 5 ani

Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca un pui de somn are o multime de beneficii de la intensificarea starii de alerta pana la memorie, creativitate si productivitate. Ti se pare ca vreunul dintre aceste beneficii este pentru lenesi?

2. Daca trag un pui de somn ma voi simti mai rau decat acum

Sentimentul „groggy” pe care il simti dupa un pui de somn este real (se numeste inertia somnului) insa nu te trezesti de fiecare data cu el. Totusi, cum te simti dupa ce ai dormit este influentat de perioada in care te-ai odihnit. Un pui de somn nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute.

Toti cei care nu s-au simtit prea bine dupa somnul de dupa amiaza au fost cei care au dormit prea mult.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay

Articole înrudite

 • Care este ţara în care oamenii dorm cel mai mult?

  O pandemie nesfârșită, restricții dure, o criză economică globală … și încă nicio luminiţă la capătul tunelului. De un an de zile, nimănui nu îi este uşor să adormă repede şi fără griji. Și totuși există şi oameni care dorm mult…

 • Dormitul cu şosete în picioare îmbunătăţeşte somnul

  Temperaturile au scăzut odată cu venirea iernii şi oamenii şi-au îmbrăcat deja hainele destinate sezonului rece. Dar se gândesc ei să poarte şosete groase de lână în timpul somnului?

 • De ce trebuie să dormim cu perne

  Poate nu ştiaţi, dar pernele au apărut în viaţa oamenilor din cele mai vechi timpuri. Cercetătorii au descoperit că primele perne au apărut cu peste şapte milenii în urmă, în vechea Mesopotamie (actulul Irak şi zonele înconjurătoare), unde oamenii foloseau blocuri de piatră ca să-şi sprijine capul.

 • Motivul pentru care trebuie să dormi mereu pe partea STÂNGĂ

  Somnul are un impact extraordinar asupra stării generale de sănătate. Calitatea și durata somnului îți afectează nivelul de energie, starea de spirit, abilitatea de a gestiona stresul și ascuțimea minții. Detalii:

 • Dormitul pe burtă dăunează sănătăţii

  Experţii americani au concluzionat că dormitul pe burtă este cel mai dăunător pentru sănătate, arată rezultatele unor studii clinice. Medicii susţin că trebuie să dormim într-o poziţie care permite mişcarea liberă a capului şi gâtului.