-

Un român vinde aer din Munții Carpați în China și în India

Poluarea aerului din marile centre urbane are efecte semnificative asupra sănătăţii oamenilor.

Alergii, bronşite, astm, afecțiuni pulmonare şi ale căilor respiratorii sunt câteva dintre consecințele pe care poluarea le are asupra sănătăţii. Un antreprenor a venit însă cu o soluție mai puțin obișnuită, oferind oamenilor „o gură” de aer pur, din inima Carpaților.

Aerul îmbuteliat aduce nenumărate beneficii, iar afacerea românului se bucură de un real succes, mai ales în rândul sportivilor.

Ideea de a capta aerul curat de munte într-un recipient din care poate fi apoi inhalat i-a venit inginerului Mihai Arsene în timpul unei excursii cu familia în Munții Carpați. Perfecțiunea aerului montan l-a determinat pe acesta să găsească cea mai bună cale de a-l împărtăși cu oamenii care au nevoie de el.

„Există exemple istorice care documentează proprietățile aerului carpatin. Un exemplu celebru este dat de împărăteasa Elisabeta a Austriei, cunoscută și ca prințesa Sissi, care obișnuia să viziteze periodic aceste ținuturi pentru a-și ameliora și vindeca problemele respiratorii, sau de generalul rus Pavel Kiseleff, care își trimitea la tratament pe aceste meleaguri soldații bolnavi.

Istoria documentează faptul că în anul 1873 aerul românesc a obținut Diploma de Onoare la Expoziția de la Viena, iar în 1928 s-a certificat că aerul din Carpați are proprietăți similare cu cel din Alpii Elvețieni”, spune inginerul, care a pus bazele afacerii Energy RoAir în anul 2018.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite