-

Semnificația numelui Maria. Cu ce se potrivește acest nume și ce înseamnă

S-au scris cântece despre ea, s-au făcut filme sau a scris istorie. Maria este poate unul dintre cele mai frumoase și mai des întâlnite nume de femeie din lume.

Numele Maria are multe origini și semnificații, de la italiană care înseamnă „frumos” la latină care înseamnă „rascumparare”, „fecioara” sau „milostiva”. Semnificația numelui Maria este dezbătută de ani de zile.

Semnificatia numelui Maria – Ce inseamna numele Maria?

Unii sugereaza ca Maria inseamna „marea amaraciunii” sau „marea durerii”, in timp ce altii spun ca defineste „rebeliune”, „copil dorit” si „amanta sau doamna a marii”. Toata lumea stie insa ca numele este purtat in Biblie de mama lui Iisus.

Maria era un nume dat frecvent in sudul Europei chiar si in perioada medievala. In schimb, in nordul Europei numele a crescut in popularitate abia dupa Reforma.

Te mai poate interesa: Nume de fete la moda in 2020. Ce nume de fete se poarta?

Cu ce se potriveste Maria si unde se intalneste cel mai des

Anul in care numele Maria a fost cel mai popular a fost 2002. In acel an, cele mai multe mame au ales sa-si numeasca fiicele asa. Se spune ca fetele care au acest nume sunt binecuvantate de Dumnezeu. Pentru 2014, numarul nasterilor cu numele Maria a reprezentat 0,141% din totalul nasterilor feminine in SUA.

In Mexic, familiile isi numesc prima fiica intotdeauna Maria.

De asemenea, face parte din primele 50 de nume de fete irlandeze.

Un fapt uluitor este ca 33,3% din toate femeile din Bulgaria se numesc Maria.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay

Articole înrudite