-

De ce nu e bine să stai sub nuc. Ce efecte are iodul emanat de frunze asupra sănătății

Cui nu-i plac nucile verzi sau delicioasa dulceață de nuci? Sau cine nu a auzit de spălatul părului cu frunze de nuc, al căror rol este acela de a stopa căderea podoabei capilare, dându-i, totodată, o strălucire aparte?

In pofida beneficiilor evidente pe care le aduce, exista si o serie de credinte legate de nuc. Cum ar fi aceea ca nu e bine sa petreci timp indelungat sub acest pom. Afla, in randurile urmatoare, de ce nu e bine sa stai sub nuc.

Vara mai ales, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, ai tendinta sa cauti umbra pomilor. Specialistii spun, insa, ca nucul nu este cea mai buna alegere pentru odihna. Si asta intrucat frunzele sale emana o cantitate mare de iod.

Beneficiile iodului din frunzele de nuc

Beneficiile iodului asupra sanatatii si frumusetii cu siguranta nu sunt straine niciunuia dintre noi. Frunzele nucului au proprietati dezinfectante si cicatrizante, ajutand la refacerea pielii. Astfel, ceaiul din frunze de nuc vindeca eczemele, ranile si ulceratiile pielii.

Spalatul parului cu o infuzie concentrata din frunze de nuc intareste radacina firului, stopand ruperea acestuia. In plus, podoaba capilara capata o stralucire deosebita.

Dar acelasi nuc care este atat de benefic sanatatii si frumusetii poate fi si daunator.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay

Articole înrudite