-

Cum să îngrijești PLANTE SUCULENTE la tine acasă. 6 SFATURI pentru ÎNCEPĂTORI

Dacă îți dorești să ai în casă plante suculente, probabil că ai auzit că sunt foarte ușor de întreținut. Și, totuși, nu e chiar atât de simplu.

Atunci când ai grijă de plante suculente trebuie să ai în minte locul în care acestea trăiesc: deșertul. Iar în deșert ai parte de soare din plin și puțină ploaie.

Iata 6 sfaturi pentru incepatori care sa te ajute sa ai grija de plante suculente!

1. Alege plante suculente potrivit pentru tine si casa ta

Una din cele mai mari frici ale unui incepator intr-ale gradinaritului este sa nu omoare planta. Chiar daca necesita mai putina ingrijire decat alte plante, plantele suculente au si ele nevoie de atentie.

De exemplu, suculentele iubesc gradinile exterioare, soarele torid. Daca nu ai un astfel de spatiu si vrei sa le tii in apartament, e bine sa stii ca exista varietati de plante suculente care tolereaza spatiile inchise si umbra.

Printre acestea se numara: Haworthia (care nu agreeaza lumina directa a soarelui), Senecio sau Coada magarului (care se dezvolta foarte bine la umbra). Nu uita, chiar daca tii plantele in casa, ar trebui sa le aduci la o fereastra luminoasa 4-6 pe zi.

Daca plantezi suculentele afara, dar vrei sa fie mai rezistente, alege Sempervivum sau cactus. Sempervivum rezista inclusiv la temperaturi negative.

2. Cand si cum se uda plantele suculente

Udarea plantelor suculetes este foarte importanta. Cum spuneam, habitatul lor natural este desertul, cee ace inseamna ca pot inmagazina foarte multa apa in Frunze si au o toleranta mare la caldura.

De aceea, suculentele nu au nevoie de atat de multa apa, precum plantele normale.

Uda suculentele numai cand solul din ghiveci este total uscat. Poti folosi un aparat special de masurare a umiditatii solului sau poti infige un bat de frigaruie in sol. Daca pamantul care se lipeste de bat, pare umed, inseamna ca nu a sosit inca momentul sa uzi planta.

O planta suculenta se poate uda o data la o saptamana si chiar o data la 10-14 zile, in functie de specie, clima si temperatura ambientului.

Atentie! NU se uda frunzele suculentelor. Se uda numai solul. Daca uzi si frunzele, acestea pot putrezi, mai ales daca in casa (sau afara) este o umiditate crescuta.

3. Alege un ghiveci cu drenaj

Ghivecele de teracota cu drenaj sunt excelente pentru suculente. Acestor plante nu le place sa stea prea mult itmp in umezeala, de aceea este indicat ca apa sa se scurga prin drenajul ghiveciului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay