Ce puteți face pentru a preveni nașterea prematură
O femeie însărcinată știe data la care bebelușul trebuie să se nască. Dar știți că în fiecare an zeci de mii de copii se nasc prea devreme? Este vorba de aproximativ 12% din toate nașterile vii - sau unul din opt copii născuți.
26 Septembrie 2017, 09:52
Cu toate acestea, pentru jumătate dintre acești copii născuți prea curând, nu există nici o cauză cunoscută. Prematuritatea este o amenințare atât de mare pentru copiii nenăscuți încât multe organizații și-au unit forțele pentru a înțelege mai bine cauzele lor, astfel încât acestea să poată fi prevenite.
Pentru că nu știm exact cum să prevenim travaliul prematur, care poate duce la nașterea prematură, cele mai bune acțiuni pentru femeile gravide sunt să rămână cât mai sănătoase posibil și să cunoască semnele de travaliu prematur.
Prin cunoașterea acestor semne, femeile gravide și copiii lor nenăscuți pot primi tratament precoce pentru a reduce problemele asociate cu nașterea prea curând.
Nașterea prematură este atunci cand un copil se naște prea devreme, înainte ca cele 37 de saptamani de sarcină să fie finalizate.
Un făt în curs de dezvoltare trece printr-o creștere importantă pe parcursul sarcinii, inclusiv în ultimele săptămâni.
De exemplu, creierul, plămânii și ficatul au nevoie de ultimele săptămâni de sarcină pentru a se dezvolta pe deplin. (PM)
Sarcina reprezinta un prim pas in important in viata unei femei insa este si un moment foarte important pentru viitorul copil. Sarcina trebuie atent studiata, alimentatia sa fie corespunzatoare, sa se evite medicamentele si substantele care prezinta riscuri, iar membrii familiei femeii insarcinate trebuie sa ii acorde acesteia o atentie sporita. Acestia reprezinta doar cativa factori prin care se poate evita o nastere prematura.
Iata cateva reguli:
• Tinerii au nevoie de informatii in plus atunci cand se decid in privinta intemeierii propriei familii.
• Avortul va creste riscul nasterii premature atunci cand are loc urmatoarea sarcina.
• Este foarte important momentul in care are loc conceptia, astfel tinerii trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul copil.
Citeste continuarea pe YVE.ro