CLICKPENTRUFEMEI. Anemonele, florile iubirii neîmplinite
Sunt flori care se deschid primăvara și care te cuceresc îndată cu gingășia lor. Așa sunt anemonele, cu corolele lor delicate, cu petale colorate în nuanțe de roșu, roz, albastru sau galben aprins. Lacrimi transformate în petale I se mai spune şi floarea vântului, iar denumirea provine de la cuvântul din limba greacă „anemos“, care înseamnă vânt.
05 Septembrie 2017, 16:10
În mitologia greacă, anemonele roșii simbolizează picăturile de sânge vărsate de zeul Adonis, la moartea sa. Îndurerată de dispariția celui de care era îndrăgostită, zeița frumuseții, Afrodita a plâns amarnic, iar lacrimile ei s-au transformat în gingașe corole albastre.
Un simbol al renunțării
Tot în mitologia greacă, o altă legendă spune că Anemona era o nimfă care s-a îndrăgostit de Zefir, zeul vântului de apus. Soţia acestuia a transformat-o însă în floare, din gelozie. De atunci, la fiecare adiere, petalele sale se scutură şi se răspândesc în văzduh. Sursă de inspirație pentru pictorul Ștefan Luchian, florile au fost imortalizate într-una din capodoperele sale intitulată „Anemone“, în anul 1908. În câteva manuscrise ce datează din Evul Mediu, anemonele sunt prezentate ca simbolul al renunțării.
Află alte detalii interesante despre aceste flori pe clickpentrufemei.ro.