CLICKPENTRUFEMEI.RO - Alimente bogate în potasiu care nu trebuie să lipsească din meniu
Alimentele bogate în potasiu sunt o parte esențială a oricărui regim alimentar echilibrat: mineralele ajută la reglarea nivelului de fluide din corp, la detoxifiere și la funcționarea corectă a sistemului nervos.
11 Octombrie 2016, 12:43
Deficitul de potasiu poate provoca oboseală, insomnie, depresie, slăbiciune musculară și probleme cardiovasculare. Atenție însă! Persoanele cu probleme renale ar trebui sa evite consumul de alimente bogate în potasiu. Adulții sănătoși, în schimb, ar trebui să aibă un aport de aproximativ 4.700 de miligrame pe zi.
Cartofi
Fie că sunt roșii, albi sau dulci, cartofii sunt o importantă sursă de potasiu; aproximativ 900 mg într-un singur cartof mediu. Acești carbohidrați populari sunt, de asemenea, sursă de vitamina C, vitamina B6, fier și fibre (prezente mai ales în coajă). Evită totuși cartofii prăjiți. Coacerea cartofilor în coajă este, fără îndoială, una dintre cele mai sănatoase modalități de a-i găti, dar mănâncă-i ca atare, fără adaos de grăsimi, cum ar fi smântâna și brânza topită.
Roșii uscate la soare
Roșiile proaspete conțin potasiu, deși vei obține mult mai mult potasiu din pasta de tomate, sosul de roșii, sau chiar roșiile uscate la soare, care au peste 1800 mg de potasiu (dintr-o cană de roșii uscate obții aproximativ 40% din doza zilnică recomandată). Sărace în lipide (când nu sunt conservate în ulei sau scurse), roșiile uscate la soare, sunt, de asemenea, bogate în fibre, proteine și vitamina C și mențin sănătatea sistemului imunitar.
Află ce alimente să nu-ţi lipsească din meniu AICI.