CLICKPENTRUFEMEI.RO - Care este cel mai nociv ulei pentru gătit
Multe dintre uleiurile vegetale pe care le folosim la gătit pot elibera substanțe chimice toxice, cum ar fi aldehidă. Reutilizarea regulată a uleiului de floarea-soarelui, rapiță, tărâțe de orez, soia și porumb pot crește în mod semnificativ cantitatea de toxine.
13 Aprilie 2017, 17:29
Uleiurile reutilizate cresc riscul de cancer
Oamenii de știință au reușit să afle care sunt substanțele chimice dăunătoare găsite în ulei, atunci când ele sunt reutilizate. Cele mai multe dintre ele sunt eliberate în fumul care se formează în urma prăjirii alimentelor. Acestea sunt aspirate de fiecare persoană din locuință. În urma acestor rezultate, cercetătorii pun pe seama uleiurile vegetale creșterea cazurilor de cancer pulmonar.
Potrivit unor rapoarte publicate în „The Daily Mail“, gătirea cu uleiuri vegetale, chiar și pentru 20 de minute, crește cu peste 20 de ori nivelul permis de aldehidă.
Atunci când uleiurile încep să producă fum, ele eliberează substanțe toxice. Acesta este și punctul în care compușii sănătoși încep să se descompună. Cu alte cuvinte, uleiurile care au un punct de ardere mai mic sunt mai susceptibile să producă substanțe chimice dăunătoare atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. Uleiul de seminte de in și cel de nucă de cocos au puncte de ardere mai mici, deși sunt mai sănătoase decât uleiul de soia și cel de rapiță.