CLICKPENTRUFEMEI.RO - Ce să mănânci ca să nu faci accident vascular cerebral
Scăderea tensiunii arteriale este cel mai bun mod prin care poți preveni un accident vascular cerebral. Din acest motiv este recomandat să ai o dietă strictă, din care să nu lipsească aceste alimente.
19 Octombrie 2016, 10:31
Peștele gras
Dacă mănânci pește de 3-4 ori pe săptămână scazi riscul producerii accidentului vascular cerebral cu până la 27%. Peștele conține acizi grași esențiali Omega-3, aceștia găsindu-se în special în somon, ton și macrou. Acizii previn inflamarea arterelor, îmbunătățesc circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri de sânge. Mănâncă pește în loc de carne roșie sau alte alimente procesate și astfel îți menții arterele flexibile.
Fulgii de ovăz
Dacă îți începi ziua cu un bol cu fulgi de ovăz nu doar că-ți vei îmbunătăți digestia prin conținutul lor ridicat de fibre, dar îți vei menține și colesterolul „rău“, LDL, în limite normale. Valorile ridicate de grăsimi în sânge favorizează formarea cheagurilor, cele care provoacă accidentele vasculare cerebrale.
Află ce să mănânci ca să nu faci accident vascular cerebral AICI.