CLICKPENTRUFEMEI.RO - Consumul de pere previne osteoporoza
Perele au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, conțin flavonoide și fitonutrienți anti-cancer, cei mai mulți fenolici, incluzând acizi și carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăți benefice asupra organismului.
30 Martie 2016, 10:55
În anii 1500, coloniștii au început să aducă pere în America de Nord, în principal, din Franța. Acum majoritatea provin din Argentina, Chile, China, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.
Studiile recente au arătat că coaja de pară conține cel puțin de 3-4 ori mai mulți fitonutrienți fenolici. Aceștia includ flavonoide antioxidante, antiinflamatorii și anti-cancer, cum sunt acizii cinamici. Perele sunt o sursă bună de fibre dietetice, cupru, vitamina C și K. În plus, coaja conține jumătate de totalul de fibre dietetice de care avem nevoie zilnic.
Perele sunt esențiale pentru sănătate:
Stimulează sistemul imunitar
Perele ajută la stimularea sistemului imunitar, deoarece conțin vitaminele C și K și mineralul cupru, fiind cele care acționează ca antioxidanți, protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi. O pară conține până la 11 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C și 9,5 % din doza zilnică necesară de cupru.
Descoperă şi alte beneficii ale acestor fructe AICI.