CLICKPENTRUFEMEI.RO - De ce să înlocuiești zahărul cu sirop de agave!
Seamănă cu o miere lichidă, dar este puțin mai gros și îl poți folosi cu succes în loc de zahăr, mai ales dacă ai nevoie de o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat.
17 Noiembrie 2016, 17:20
Înainte de toate, trebuie să știi că două linguri de sirop de agave echivalează cu 100 g de zahăr. În ceea ce privește energia calorică, 100 ml de sirop de agave oferă 200 de calorii corpului, din care 75 g de glucide. Ca să fii sigură că iei un produs de calitate, siropul trebuie să fie cât mai închis la culoare.
Știai că și aztecii îl utilizau pentru a îndulci mâncărurile și băuturile?
Are index glicemic scăzut
Siropul de agave are un index glicemic foarte scăzut în comparație cu zahărul alb, mai precis între 15 și 20, spre deosebire de aproximativ 70 (zahăr), până la 80, în cazul mierii.
Cu toate acestea, siropul de agave este un îndulcitor, datorită conținutului important de fructoză, un glucid care nu produce variații bruște al glicemiei.
De fapt, acest produs este compus din fructoză, între 60% și 90%, glucoză (10%) și alte glucide în cantitate mică (zaharoză, fructo-oligozaharide, fructan).
Află de ce să înlocuiești zahărul cu siropul de agave AICI.