CLICKPENTRUFEMEI.RO - Profită de beneficiile castanului, medicamentul toamnei!
Să știi că atât castanele comestibile, cât și cele sălbatice pot fi consumate sub formă de preparate terapeutice, însă e bine să ceri avizul medicului înainte. Mai ales dacă este vorba despre tuse, reumatism și varice. Tu știi să le deosebești pe cele comestibile de cele sălbatice? Dacă primele pot fi consumate fierte sau prăjite, datorită gustului deosebit și al proprietăților benefice pentru organsim, castanele săbatice pot face minuni pentru organism, dacă sunt administrate cu precauție, la recomandarea medicului.
20 Septembrie 2016, 14:11
Conțin o substanță toxică, numită esculină, care are proprietăți anticoagulante, de aceea ar trebui evitate de femeile însărcinate, de cele care alăptează și de persoanele care suferă de afecțiuni renale sau de ficat și care iau coagulante.
Castanele comestibile au înveliș spinos și des, care se deschide atunci când fructul este copt. Cele sălbatice nu au codiță, sunt mai mari și mai rotunde decât cele comestibile, iar coaja lor are spini rari și mai mici.
Castanul are și o legendă!
Se spune că un tânăr dobrogean, pe numele Castan, rămas fără tată și cu o mamă grav bolnavă, își ducea traiul muncind cu ziua și primind mâncare din partea celor mai inimoși. Ori de câte ori simțea că îi e greu, acesta mergea la maginea pădurii unde era un pom înalt, căruia îi spunea necazurile. După ce se stinse și mama sa, tânărul se întoarse în pădure și i se plânse copacului că n-a avut bani nici de lumânări. A doua zi, dimineață, pomul înflorise, iar florile sale semănau cu niște lumânări. Castan s-a gândit că este o minune și a început să-i folosescă florile, fructele și frunzele pentru tot felul de leacuri. Locuitorii satului i-au pus pomului numele castan, după băiatul care i-a descoperit puterile vindecătoare.
Descoperă beneficiile castanului pentru sănătate AICI.