CLICKPOFTABUNA.RO Tort Doboş cu migdale
Tortul Doboş a fost inventat în anul 1884 de unul dintre cei mai mari cofetari ai Imperiului Austro-Ungar, Carl Jozsef Doboş. Vreme de 20 de ani reţeta tortului a fost secretă, maestrul nedivulgând niciunul dintre ingredientele folosite. Abia în 1906, maestrul Doboş a publicat reţeta originală. Pentru a obţine un tort Doboş cu migdale reuşit, foloseşte unt şi cacao de foarte bună calitate. Ţine ingredientele, peste noapte, la temperatura camerei. Ca să nu plesnească stratul de caramel, când porţionezi foaia, încălzeşte uşor lama cuţitului.
08 Ianuarie 2016, 14:29
Tort Doboş cu migdale – Ingrediente (1 tort)
Pentru 6 foi
6 ouă
150 g zahăr
75 g făină
25 g amidon
1 vârf de cuţit de sare
esenţă de vanilie
Pentru cremă
4 ouă
200 g zahăr
150 g cacao
1 pachet de unt
Pentru caramel
200 g zahăr
8 linguri apă
zeama de la 1 lămâie
Pentru ornat
fulgi de migdale