CLICKSANATATE.RO - Alimente care combat Alzheimerul
Un nivel scăzut de vitamina C şi de beta-caroten este asociat cu o probabilitate mai mare de apariţie a bolii Alzheimer. În acest sens, consumul unor alimente bogate în aceşti antioxidanţi ar putea lupta împotriva acestei afecțiuni mintale extrem de grave.
27 Octombrie 2016, 08:02
Cercetătorii au observat că nivelurile serice (concentraţia în serul sanguin) a doi anumiţi antioxidanţi - vitamina C şi beta-carotenul - erau semnficativ mai mici la participanţii cu Alzheimer decât la cei sănătoşi.
Nu au fost observate diferenţe în ceea ce priveşte nivelul altor antioxidanţi precum licopenul, vitamina E, coenzima Q10.
Alimentele bogate în vitamina C și în betacaroten te feresc de această boală minală
De asemenea, oamenii de ştiinţă bănuiesc că aşa-numitul stres oxidativ, care împiedică utilizarea optimă a oxigenului în organismul uman, este un alt factor care favorizează dezvoltarea bolii.
Citește mai multe despre acest subiect AICI.