CLICKSANATATE.RO Cele mai sănătoase vase pentru gătit
Prepararea alimentelor este foarte importantă pentru sănătatea noastră. De aceea, este bine ca fiecare gospodină să știe care sunt cele mai sănătoase vase de gătit. Pentru cine nu știe în ce vase să gătească, iată cum să gătești cât mai sănătos în cele mai bune vase din bucătărie.
01 Octombrie 2015, 10:28
Despre aluminiu se știe că este un material nociv, ce nu se folosește la gătit. Acesta are efecte dăunătoare asupra organismului uman, de la tulburări ale sistemului hormonal la apariția bolii Alzheimer. De altfel, aluminiul este pe lista celor mai periculoase substanțe toxice, listă făcută de Departamentul de Sănătate SUA.
Pentru cine are vase de aluminiu în bucătărie, cel mai bine ar fi să nu gătească în ele, ci doar să păstreze anumite alimente în ele. Vasele de aluminiu se spală cel mai bine cu apă și puțin amoniac amestecat. Dacă sunt pătate, acestea se freacă cu suc de lămâie și se fierb din când în când în apă amestecată cu oțet.
Cele mai sănătoase vase pentru gătit - teflonul, asociat cu apariția unor tipuri de cancer
Probabil că cele mai multe familii au în casă unul sau mai multe vase de teflon. Ei bine, se pare că teflonul nu este cel mai sănătos material pentru vasele de gătit, mai ales atunci când este îndepărtat de pe vase. Aceasta deoarece cele mai multe vase sunt din aluminiu, acoperite cu un strat de teflon. Unele studii au arătat că teflonul este asociat cu apariția unor tipuri de cancer, din cauza prezenței în compoziția sa a acidului perfluorooctanoic sau PFOA, a cadmiului și plumbului. De altfel, Protecția Mediului SUA a cerut înlocuirea PFOA cu alte materiale mai puțin dăunătoare.