Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet
Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferența dintre boală și sănătate.
12 Septembrie 2017, 05:01
Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăți culinare. Sățioase și cu un conținut bogat de vitamine, proteine și grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.
Ține glicemia în frâu cu un ou pe zi
Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie.
Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk
Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).
Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puțin oțet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.
Află mai multe despe cum se prepară corect oul AICI