INCOMEMAGAZINE.RO - Cum combatem stresul din viaţa noastră?
Stresul este sentimentul de a fi sub o presiune mentală prea mare. Presiunea devine stres atunci când vă simțiți în imposibilitatea de a face față unei anumite situații. Toată lumea reacționează diferit la stres. Cei mai comuni factori de stres pot include locul de muncă, relațiile sociale sau lipsa banilor. Stresul poate afecta modul în care vă simțiți, gândiți sau comportați.
07 Februarie 2017, 14:18
De asemenea, poate influența funcțiile corpului. Semnele comune ale stresului includ anxietate, gândire pesimistă, îngrijorare, probleme de somn, pierderea poftei de mâncare și dificultăți de concentrare.
În acest caz, când stresul pune stăpânire pe corp, este momentul pentru a învăța diferite strategii și tehnici de gestionare, înainte de a exista consecințe grave pentru bunăstarea fizică și mentală. (PM)
Managementul stresului, ca ştiinţă, porneşte de la identificarea unor presiuni exterioare la care fiinţa umană este supusă într-un mod sistematic.
Aceasta căută apoi să reducă la minim reacţia negativă a corpului la factorii externi, prin aplicarea unor tehnici specifice.
In opinia specialiştilor, expunerea prelungită la stres cauzează nenumărate inconvenienţe, cum ar fi: probleme de concentrare, nerăbdare, dureri de cap, infertilitate, ulcer, hiper sau hipotensiune, insomnie, slăbire sau îngrăşare rapidă, răceli repetate, dureri musculare, căderea parului, dureri în piept, nervozitate, concentraţie mare de colesterol în sânge, oboseală cronică etc.
Stresul face să crească producţia de cortizol, secătuind glandele suprarenale, vitalitatea şi scăzând astfel imunitatea.
Deşi există o sumedenie de tehnici şi metode specifice de combatere a stresului, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa afirmă că toate acestea au ca numitor comun echilibrarea emoţională şi energetică.
“Mulţi confundă emoţiile cu energia, dar la un nivel profund acestea reprezintă elemente complementare.