JURNALUL.RO - Ai probleme cu tensiunea arterială? Mănâncă caise!
Vă plac caisele şi obişnuiţi să consumaţi des aceste fructe? Lucruri interesante despre nutriţia de caise şi de ce pot fi bune pentru sanatatea ta - crude, uscate, sau fierte, ne oferă Journal of the American College of Nutrition. Cu un conținut redus de grăsimi și o mulțime de fibre, caisele deţin doze mari de alte vitamine esențiale. Nu lăsa însă ca mărimea lor să te păcălească, deoarece o singură caisă conţine aproximativ 60 de calorii.
16 Septembrie 2016, 08:18
Beneficiile caiselor pentru sănătate
Vitamina A
Caisele sunt bogate în vitamina A, care este bună pentru vedere. Dar ce este vitamina A mai exact şi câtă nevoie avem de ea?
O vitamină solubilă în grăsimi, care este prezentă în mod natural în multe alimente, vitamina A este importantă pentru vederea normală, funcţionarea corectă a sistemului imunitar, pentru reproducerea şi menţinerea sănătăţii pielii, a dinţilor, a ţesuturilor moi şi a scheletului.
Sunt 2 tipuri de vitamina A. Primul tip, vitamina A preformată, se găseşte în carne de pasăre, de peşte şi în produse lactate. Al 2-lea tip, provitamina A, se găseşte în fructe, legume şi alte produse pe bază de plante. Cel mai întâlnit tip de provitamina A, întâlnit în produse şi suplimente alimentare este betacarotenul.
În timpul unei cercetări în curs de desfăşurare, studiile examinează modul în care vitamina A poate juca un rol în prevenirea cancerului și a afecțiunilor oculare legate de vârstă. Femeilor li se recomandă să consume 700 de micrograme de vitamina A în fiecare zi, iar bărbaților 900 micrograme.
O ceaşcă de felii de caise (aproximativ 4 caise şi jumătate)conține 158 micrograme.