JURNALUL.RO - Aromă de fum, multe E-uri și șorici, conținutul unei pizza congelate
Asociația Pro Consumatori (APC) trage un semnal de alarmă cu privire la denaturarea legală a unor produse realizate în baza unor reţete tradiţionale şi, totodată, promovează un stil de viață sănătos, atrăgând atenţia în privinţa unor produse alimentare bogate în grăsimi/ acizi grași saturați, zaharuri, sare și aditivi alimentari cu un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.
03 Noiembrie 2016, 08:52
Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 16 tipuri de pizza congelată în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. 81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!
Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea acestui studiu s-au avut în vedere următoarele obiective:
Pizza cu 15 E-uri poloneze!
La 94% dintre sortimentele de pizza analizate nu se menționează tipul de făină folosită la realizarea blatului! 81% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari!
81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!