JURNALUL.RO. Ce poți face pentru a pierde din greutate după 40 de ani? Cum se modifică metabolismul
Dacă aveți peste 40 de ani, ați observat că este mult mai ușor să "câștigați" câteva kilograme în plus, decât să scăpați de ele. Alimentele pe care le consumi se lipesc brusc de talie ca niște magneți. Asta pentru că, începand cu 30 de ani, pierdeti în fiecare an aproximativ 0,5% din masa musculară.
09 Iunie 2017, 08:30
Multi oamen se tem de momentul cand vor trece de vârsta de 40 de ani, perioada când metabolismul începe să încetinească, determinând o creștere constantă în greutate, aparent inexplicabilă.
Într-adevăr, după 40 de ani, metabolismul tău scade 5% la fiecare 10 ani, ceea ce înseamnă că trebuie să consumi mai puține calorii și să faci eforturi mai mari doar pentru a-ți menține greutatea normală.
Metabolismul este procesul pe care corpul îl folosește pentru a transforma alimentele în energie. Corpul dvs. utilizează imediat acest combustibil sau îl stochează în țesuturile corpului, cum ar fi ficatul, mușchii sau grăsimile corporale. Mulți factori influențează metabolismul, inclusiv sexul, vârsta, nivelurile tiroidei, raportul dintre mușchi și grăsime și starea dumneavoastră emoțională.
După vârsta de 40 de ani, nivelul de estrogen scade, ceea ce face ca nivelul insulinei să crească și nivelul tiroidian să scadă, ambele crescând senzatia de foame. (PM)
Ce poți face pentru a pierde din greutate după 40 de ani? Cum se modifică metabolismul
Odată cu vârsta vin o mulţime de lucruri: înţelepsiunea, empatia, cunoaşterea de sine şi, nu atât de îmbucurător, o foarte mare posibilitate de a apărea şi cu numere mai mari la pantaloni.
Metabolismul încetineşte, ceea ce înseamnă că poţi pierde cu 300 de calorii mai puţine pe zi decât la 20 de ani. Iată 6 trucuri, întocmite de Prevention, prin care poţi pierde în greutate chiar şi cu un metabolism încetinit:
1. Aminteste-ţi regulile de aur ale pierderii în greutate
Trebuie să mănânci mai puţin, chiar dacă e vorba de pui la grătar şi broccoli. Ar trebui să-ţi proprui să pierzi între unu şi două kilograme pe săptămână, pentru a putea concretiza nişte obiceiuri sănătoase de alimentaţie. Fă tot posibilul să nu sari peste principalele mese ale zilei.
2. Regândeşte-ţi nutrienţii
Încearcă să mănânci cât mai multe fructe şi legume, puţine proteine, carbohidraţi complecsi şi grăsimi sănătoase.
3.Mănâncă mai puţine calorii la o masă, însă mănâncă mai des
Împarte-ţi o masa în trei mese moderate şi în una sau două gustări, pentru a-ţi menţine zahărul din sânge la un nivel normal. Astfel, nu va mai apărea senzaţia de foame.